CoffeeBreak

Mi is az a Bägel?

2017. április 01. 11:05 - lányokésaszabi

Bägel – Kálvin 

Kávé blogunk célja, megmutatni Nektek mi is a teszi egyedivé kedvenc kis helyeinket. Első utunk a belváros egyik mozgalmas utcájába vezetett, a Kálvin tértől nyíló hangulatos Baross utcába. Itt bukkanhatsz rá az egyetemisták és könyvtár látogatók által jól ismert Bägel kávézóra. :) Na de mi is ez a név? Mi is az a Bägel? A kiejtéséről meg ne is beszéljünk. Najóó nem is szendvics nem is fánk, akkor meg mi a fene? Valahol a kettő között van. Magyarul kerek süteményt jelent. Ez a kis reggeli finomság eredetileg a lengyelek kedvence volt később terjedt el a zsidóság körében. Kávé mellé nagyon jól passzol. Na de lényeg a lényeg, hogy van belőle brie sajtos, libamelles, sárgadinnyés, lekváros, füstölt pisztrángos tehát minden amitől beindul a nyáltermelés :P Kb. hatszáz, hétszáz forint körül fogyaszthatod el.

Ráadásul a külső is megnyerő, ugyan a kálvin téri kávézójuk nem a legnagyobb, de cserébe ki is ülhetsz a szabadba.

Mi megnéztük, bebägeleztünk és nagyon bejött.

 

Tehát jegyezd meg, itt nem csak a kávé jó! Ha már unod a rántottát és a szendvicsezést jöhet egy új program a Bägelezés ;)

ITT megtalálod 

 És íme néhány kép: 







 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbkavezok.blog.hu/api/trackback/id/tr3512393289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása